Πρόνοια για τους αστέγους της Θεσσαλονίκης

Πρόνοια για τους αστέγους της Θεσσαλονίκης

Προς Υπουργό:

Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Απαράδεκτη είναι η εικόνα που συναντά κανείς στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου άστεγοι πολίτες, χρησιμοποιούν εγκαταλειμμένα οχήματα ως «σπίτι» τους. Άτομα ανήμπορα πολλές φορές, που δεν έχουν την δυνατότητα ενός δικού τους χώρου, αναγκάζονται να βρίσκουν πρόχειρες λύσεις και να διαμένουν - αν μπορεί να χαρακτηριστεί διαμονή - σε αυτοκίνητα, που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν εγκαταλείψει για διάφορους λόγους, σε διάφορα σημεία της πόλης. Δεκάδες άστεγοι βρίσκουν προστασία σε αυτά τα οχήματα, τα οποία για τους ίδιους αποτελούν σπίτι τους, ενώ τις περισσότερες φορές ευαισθητοποιημένοι συνάνθρωποί τους, τους βοηθούν με όποιον τρόπο  μπορούν.

Η παραπάνω εικόνα δεν είναι  ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το κράτος πρόνοιας στους ανήμπορους συνανθρώπους μας. Οφείλει η κεντρική εξουσία να σταθεί στο πλευρό αυτών των ατόμων και να ασκήσει  μία πολιτική  ουσιαστικής πρόνοιας για αυτά τα άτομα. Με τις Κυβερνητικές μεγαλοστομίες και τις γενικόλογες εξαγγελίες, δεν παρέχεται πραγματική πρόνοια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Ποια πολιτική πρόνοιας προτίθεται να ακολουθήσει, το αρμόδιο Υπουργείο, για τους αστέγους της πόλης της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να εκλείψει το θλιβερό φαινόμενο συνάνθρωποί μας να χρησιμοποιούν ως «σπίτι τους» εγκαταλειμμένα οχήματα;